اخباراقتصادی

بیژن زنگنه: سال ۸۱ امیر قطر گفت به پارس جنوبی غبطه می‌خورم

به گزارش دیجی ریپورت بیژن زنگنه، وزیر  پیشین نفت، در همایش توسعه و تدبیر که در چهارمین سال درگذشت اکبر ترکان برگزار شد، با بیان اینکه یکی از سعادت‌هایی که من و هم نسلانم داشتیم دیدن آدم‌های خوب مانند آقای ترکان بود، اظهار داشت: من با آقای ترکان و آقای کاظم پور هم سن بودیم. آن دو رفتند، من هم منتظرم، اما من خوشحالم که با اینکه در این سالها خیلی بدی و نامردی دیدم، اما خیلی انسانیت هم دیدم. انسان‌های شریفی را دیدم که وارد دولت و مدیریت نشدند که جیب خودشان و جیب خویشان و فامیلاشان را پر کنند. آدم‌هایی نبودند که به خاطر اینکه جایی بهشان کارنمی دادند، وارد دولت شده باشند. اینها افراد بسیار با استعدادی بودند.

به گزارش تجارت نیوز وی با بیان اینکه صدها سال بود ما چنین نسلی را در ایران در سطح مدیریت دولتی نداشتیم، افزود: هیچ کدام ما از اشراف نبودیم. پدرانمان، خانواده هایمان از اشراف نبودند. از همین مردم عادی بودیم و این نسل در حال انقراض است.

زنگنه ادامه داد: نمی‌خواهم تلخ صحبت کنم و به این دلیل هم این روزها اصلا صحبت نمی کنم، چون وقتی که صحبت می کنم همه تلخی را می کشم و بالا می آید. مدیریت ها را ببینید که چه کسانی مدیر بودند! ما اشتباه زیاد کردیم، اما اشتباهاتی که چاره‌ای نداشتیم و آن را فهمیدیم و گفتیم اشتباه کردیم و اصلاحش کردیم.

وی اضافه کرد: تمام تندروی‌هایی که اول انقلاب بود با روی کار آمدن سال ۶۷ آقای هاشمی کنار گذاشته شد و ما مسیر سازندگی و توسعه بی نظیر را برای کشور شروع کردیم که با آمدن آقای خاتمی به اوجش رسید. دیدگاه های غلط بود، اما دیدگاه‌های درست هم بود. اما دیدگاه های درست وجه غالب را در کشور داشت و جلو میرفت.

زنگنه با بیان اینکه سال ۸۱ امیر قطر به او گفته بود من به شما در پارس جنوبی غبطه می خورم، گفت: ما در چنین وضعیتی بودیم. سند چشم انداز در واقع این بود که ما جسارت کردیم که آرزوهای نسل خودمان را در قالب سند چشم انداز بنویسیم و بگوییم ما می‌خواهیم کشور اول منطقه از نظر اقتصادی، علمی و فناوری باشیم. نگفتیم سیاسی و فرهنگی چون بلافاصله می‌گفتند همین الان هم اول هستیم. چیزهایی را گفتیم که شاخص داشت که نمی توانستند آن را دستکاری کنند. هر کاری می کردیم شاخص داشت، ولی از سال ۱۳۸۴ سند به کلی کنار گذاشته شد و اصلا نگاه نشد.

وی افزود: معلوم است که ما نباید همه چیز را به دشمن بدهیم. شیطان انسان را گمراه می کند اما خدا بهانه ها و غفلت‌ها را نمی پذیرد.

زنگنه تاکید کرد: ما هر اشتباهی می‌کنیم نباید به عامل خارجی نسبت بدهیم. عوامل درونی خودمان را باید ببینیم و اصلاح کنیم. دشمن هم می خواهد با ما دشمنی کند. اصلا هم قرار نیست دوستی کند، اما اگر ما درست عمل کنیم می توانیم انسان های خوبی باشیم. جامعه خوبی درست کنیم. آقای ترکان از نسلی بود که همه تعلقاتش برای عزت ایران و انسان میهن پرستی بود. به صراحت می گویم میهن پرست بود. ما بدون اینکه یک ریال پول داشته باشیم با قرض عسلویه را ساختیم. عسلویه را عشق ساخت.   عشق ساخت ایران ساخت. اما این عشقها کم شده انو. عاشقها باید ایران را بسازند و فرزندانشان و من ناراحت این هست. همه ما می رویم اما مهم این است که این راه عاشقانه زیستن و عاشقانه خدمت کردن و عاقلانه زیستن بماند.

وی با تاکید بر اینکه ترکان عشق به ایران و سربلندی ایران را داشت و ما اکنون این عشقها را کم داریم، خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب به خیلی ها می گفتند بیا فلان کار رو بپذیر می گفتن نمی توانم اما اکنون  یک نفر نیست که به او بگویند کاری را سه یا چهار رده بالاتر بپذیر و نپذیرد. حتی بالاتر از توانش باشد. به همین دلیل می بینیم مدیر کل ها وزیر می شوند.

زنگنه با بیان اینکه ترکان مدیری منصف بود یعنی اگر اشتباهی می‌کرد می‌گفت اشتباه کردیم، ادامه داد: ما اکنون خیلی این موضوع را لازم داریم و من بارها گفته ام جاهایی اشتباه کردیم. بد نیست. اگر آدم اشتباه کرده بگوید تا دیگران آن اشتباه را تکرار نکنند.

وی گفت: من خیلی متاسفم که این رفیق عزیز قبل از من فوت شد و همینطور حسین کاظم پور  و من احساس می‌کنم چیزی از وجودم کم شده. ما مثل سیمرغیم درست است ضعیف می شویم اما سیمرغ هیچ وقت نمی‌میرد تا ایران هست سیمرغ هم هست. سیمرغ نماد ماندگاری ایران، نماد خردورزان گوشه‌گیر و کنار گذاشته شده است که دلشان برای ایران می‌تپد و از همه وجودشان برای ایران می‌زنند. ما مثل سیمرغیم و باید بمانیم و ایران هم ماندنی است.

کد خبر 2064562

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا