
به گزارش دیجی ریپورت، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: این سخن ممکن است پشتوانهای مرتبط با حمایت از صنایع و تولیدات داخلی داشته باشد ولی بشدت غیرقابل توجیه و فاقد منطق اقتصادی است. به همین دلیل، در عین حال که گوینده این سخن را به ضدیت با منافع مردم متهم نمیکنیم این واقعیت را گوشزد میکنیم که ادامه حیات تولیدات داخلی در سایه تحریمها چیزی بیش از یک توهم نیست. تولیدات داخلی فقط در شرایط رقابت با کالاهای مشابه خارجی میتوانند زنده باشند و ادامه حیات بدهند.
در این زمینه لازم است به چند نکته توجه شود.
اول اینکه سیاستهای اقتصادی – صنعتی کشور باید بر پایه تقویت تولیدات داخلی استوار باشند تا بتوانند کارآفرینان و صاحبان صنایع داخلی را به ابتکار، خلاقیت و ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی تشویق نمایند. راه تقویت تولیدات داخلی این نیست که کشور در باتلاق تحریم دست و پا بزند، مردم در رفاه نباشند و از کالاهای باکیفیت استفاده نکنند.
طبع مردم اقتضا میکند در صورتی که امکانات اقتصادی به آنها اجازه بدهد از بهترین کالاها استفاده کنند و طعم رفاه را در بهترین سطح آن بچشند. اگر تأمین این خواسته طبیعی مردم از عهده تولیدکنندگان داخلی برآید، مردم از کالاهای داخلی استفاده خواهند کرد و کالاهای مشابه خارجی را نخواهند خرید.
دوم اینکه برای رسیدن به سطح قابل قبول کالاهای داخلی، وجود رقابت ضروری است. در صورت فقدان رقابت و وارد نشدن کالاهای خارجی، تولیدکنندگان داخلی هرگز درصدد ارتقاء تولیدات خود برنمیآیند و مردم نیز به دلیل عدم دسترسی به کالاهای مرغوب، ناچار میشوند کالاهای نامرغوب داخلی را بخرند. در اینصورت است که صنایع داخلی هرگز راه رشد را طی نخواهند کرد و مردم نیز هرگز طعم رفاه و بهرهمند شدن از کالاهای مرغوب را نخواهند چشید. بنابراین، ایجاد رقابت، هم به نفع مردم است و هم به نفع تولیدکنندگان.
سوم اینکه اگر سطح تولیدات داخلی کشور ارتقاء یابد و قدرت رقابت با تولیدات خارجی را داشته باشند، مردم به سراغ کالاهای خارجی نخواهند رفت و با خریدن کالاهای مرغوب داخلی زمینه تقویت تولیدکنندگان داخلی را فراهم خواهند کرد. در چنین وضعیتی هیچ نیازی به ممنوع کردن ورود کالاهای مشابه خارجی نخواهد بود، زیرا با وجود کالاهای مرغوب و یا حتی مرغوبتر داخلی کسی درصدد خرید کالای مشابه خارجی برنخواهد آمد و واردات این قبیل کالاها رونقی نخواهد داشت.
چهارم اینکه کارآفرینان و تولیدکنندگان داخلی که در سایه رقابت با کالاهای مشابه خارجی به سطح برتر مرغوبیت کالاها دست مییابند میتوانند آنها را به خارج از کشور صادر کنند و رقابت با کالاهای خارجی را در سطح بینالمللی تجربه نمایند. این موفقیت میتواند کشور را به اوج قدرت صنعتی برساند و زمینه را برای جذب ارزهای خارجی به داخل کشور فراهم سازد که به تقویت پول ملی، کاهش تورم و رونق اقتصادی منجر خواهد شد.
و پنجم اینکه از این واقعیتهای چهارگانه میتوان علت ترس از رفع تحریمها را که به جان عدهای افتاده، فهمید. این ترس ناشی از نگرانی برای منافع کشور و مردم نیست بلکه در خوشبینانهترین حالت میتوان گفت ناشی از توهم ضربه وارد شدن به تولیدات داخلی است. کارآفرینان و تولیدکنندگان باید شجاعانه با این توهم مبارزه کنند و با استقبال از رفع تحریمها و تلاش دلسوزانه برای ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی به پیشرفت کشور در زمینه صنعت کمک کنند.
23302
کد خبر 2066644